Wedstrijd informatie

Met deze wedstrijdinformatie willen we jullie zo goed mogelijk inlichten om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen. Neem deze zeker grondig door! Er zijn een aantal aanpassingen in vergelijking met vorig jaar en voor wie het de eerste deelname is in Menen, dan zeker alles goed checken.

Wij zetten als organisatie maximaal in op veiligheid en gezondheid voor de atleten, medewerkers en genodigden.

Hieronder hebben we alle praktische info omtrent onze wedstrijd verzameld.
Nog vragen? Contacteer ons dan zeker via: organisatie@decospantriatlonmenen.be

Wij doen er alvast alles aan om er samen met jullie een fantastische dag van te maken!

Programma

Datum wedstrijd: zondag 21 augustus 2022

Secretariaat:
zaterdag vanaf 16.00 uur - 18.00 uur
zondag vanaf 07.00 uur - 09.00 uur

Wisselzone:
Open om 07.30 uur - 09.15 uur
Fiets afhalen tot 19.15 uur > alle fietsen uit de wisselzone

Start wedstrijd:
09.30 uur: PRO Heren (samen starten)
09.35 uur: PRO dames (samen starten)
09.40 uur: Rolling start (age-group heren en dames)
10.00 uur: Trio's

Einde wedstrijd:
Aankomst laatste deelnemer wordt verwacht rond 16.45 uur

Locatie / Secretariaat

Adres: OC De Steiger, Waalvest 1, 8930 Menen

Openingsuren secretariaat:

  1. Zaterdag van 16.00 uur tot 18.00 uur
  2. Zondag van 07.00 uur tot 09.00 uur

De licentie dient te worden getoond. Er bestaat de mogelijkheid tot het aanschaffen van een daglicentie.

Let op: de deelnemerslijst hangt uit aan de ingang van het secretariaat. Gelieve uw naam en bijhorend startnummer te zoeken in de lijst. Met dit startnummer kan u zich aanmelden op vertoon van uw licentie en/of identiteitskaart.

U ontvangt een goodiebag en enveloppe met daarin een aantal belangrijke spullen:

  • Badmuts
  • Startnummer + veiligheidspelden
  • Tijdregistratie chip
  • Twee polsbandjes met startnummer (eentje verplicht rond de pols te dragen + eentje rond de zadelpen van je fiets). Bij de trio's krijgt elkeen een bandje rond de pols.
  • Tal van andere leuke gadgets

De tijdregistratie chip dien je te bevestigen aan de linkerenkel. De trio’s krijgen slechts één chip, na de onderlinge proeven wordt deze in de wisselzone doorgegeven aan de teamgenoot.

U ontvangt slechts één startnummer. Deze dient achterop gedragen te worden tijdens het fietsen en vooraan gedragen te worden bij het lopen. Hiervoor gebruik je dus best een startnummerband of elastiek (zelf te voorzien). Tijdens het zwemmen mag die niet gedragen worden!

Situatieplan

Douches / Kleedkamers

Douches en kleedkamers zijn voorzien op de Vauban site. Laat aub niks van persoonlijke spullen daar liggen. Er is een bewaakte zone/vestiaire naast de wisselzone.

Zwemmen

De officiële watertemperatuur wordt door de CRO gemeten op de wedstrijddag en op basis hiervan (en de weersomstandigheden) wordt beslist of er al dan niet gezwommen wordt en indien het gebruik van wetsuit is toegelaten, verplicht of verboden is. De watertemperatuur wordt gecommuniceerd via het wedstrijdsecretariaat.

De wetsuit mag pas volledig worden uitgetrokken bij de fiets. Tijdens het lopen naar de wisselzone mag de wetsuit uitgedaan worden tot op heuphoogte.

Ons zwemparcours gaat heen (links houden) richting Lauwe (900m) en terug (links houden) richting Menen (1000m). In en uit het water via de trap.

Er is geen opwarming in het water mogelijk!

Het wedstrijdnummer wordt niet gedragen tijdens het zwemmen en ligt bij de fiets.

Een gedetailleerd plan en interactieve kaart van het zwemparcours vindt u onder de rubriek "Parcours" in het menu bovenaan onze website.

Fietsen

Drie ronden van 30km waarbij het niet toegelaten is om te stayeren of draften (in het wiel rijden). We hopen natuurlijk op fair play maar we voorzien scheidsrechters en extra maatregelen om het stayeren tegen te gaan. 10m is en blijft de te respecteren afstand, hiervoor worden dutch lines gemarkeerd op het fietsparcours! Omdat de 90km fietsen een beslissend nummer kan zijn zullen wij dan ook met de officials streng toezien hierop!

Geen persoonlijke begeleiding of bevoorrading is toegelaten tijdens het fietsen!

Opletten: doorgang fietserstunnel (heen en terug 3x) onder de N58! Matig uw snelheid, blijf niet in de beugels liggen en hou voldoende afstand.

De deelnemers verlaten de wisselzone met vastgemaakte helm, startnummer op de rug, nummer aan de fiets en chip aan de linkerenkel.

De fietshelm wordt vastgemaakt voor het nemen van de fiets en pas opnieuw losgemaakt van zodra de fiets correct is teruggeplaatst bij de 2de wissel.

Politie en seingevers staan in voor de veiligheid. De atleet zelf is verantwoordelijk voor de kennis van het parcours voor de aanvang van de wedstrijd. Check dus goed vooraf!

Een gedetailleerd plan en interactieve kaart van het fietsparcours vindt u onder de rubriek "Parcours" in het menu bovenaan onze website.

Lopen

Twee ronden van 10,5km met passage door gebouwen van onze hoofdsponsor DECOSPAN.

Bij het verlaten van de wisselzone moet het startnummer vooraan gedragen worden.

Geen persoonlijke begeleiding of bevoorrading is toegelaten tijdens het lopen! Er zijn voldoende bevoorradingen voorzien door de organisatie.

Een gedetailleerd plan en interactieve kaart van het loopparcours vindt u onder de rubriek "Parcours" in het menu bovenaan onze website.

Trio's

Eén van de drie atleten per trio is voldoende om zich aan te melden bij het secretariaat.

De verantwoordelijke van het team die zich aanmeldde bij het secretariaat zorgt ervoor dat zijn teamleden ook een polsbandje ontvangen waarmee ze toegang tot de Vauban hebben.

De fietser staat te wachten in de wisselzone met het wedstrijdnummer op de rug en mag vertrekken van zodra de zwemmer de chip doorgegeven heeft. Ook hier dient deze rond de linkerenkel geplaatst te zijn van de fietser voor een werkende tijdsregistratie!

De wissel tussen de fietser en de loper gebeurt op dezelfde manier, hier wordt naast de timing chip ook het startnummer doorgegeven en op de borst gedragen.

Bevoorrading(en)

Zwemmen

Geen bevoorrading

Fietsen

Er is bevoorrading voorzien vanaf de 2de fietsronde. Deze bevindt zich net na de eerste passage aan de Vauban site. Dus na 31km en 61km

Beschikbaar: bidons met isotone sportdrank (BORN) en water. Daarnaast zijn ook BORN gels beschikbaar.

Net voor en achter de bevoorradingzone is een dropzone voorzien. Hier MOET je lege bidons en gels gedropt worden. Er mag niks buiten deze zone weggegooid worden. Doe je dit wel dan wordt je onmiddellijk gediskwalificeerd!

Lopen

Er zijn per ronde drie bevoorradingszones voorzien. Dus na 100m - 3,5km - 7km - 10,5km - 14km en 17,5km

Beschikbaar: water in afgesloten flessen (0,5l), cola flesjes (0,33cl) en BORN gels.

Post finish voorzien wij: water, cola, RedBull en veel meer.

Tijdslimieten

Zwemmen: max. 50 minuten
Fietsen: max. 3 uur en 30 minuten
Lopen: max. 2 uur en 30 minuten

Podia / Prijzenpot / Naturaprijzen

Er zijn mooie geld- en naturaprijzen voorzien voor elke top drie per (leeftijds)categorie:
overall mannen, overall vrouwen, MU23, FU23, M24, F24, M40, F40, M50, F50, M60, F60.

De geldprijzen voor de verschillende leeftijdscategoriën werd opgetrokken t.o.v. de voorbij twee jaar. De totale prijzenpot bedraagt nu 13.000€.

Wij voorzien een podium voor elke top-3 in elke (leeftijds)categorie. Deze zal telkens plaats vinden van zodra de top-3 in een respectievelijke categorie is toegewezen door de verantwoordelijke scheidsrechter.

Geldprijzen zijn niet cumuleerbaar. Indien men in aanmerking komt voor meerdere geldprijzen, wordt alleen de hoogste geldprijs uitbetaald en vervalt de andere geldprijs.

De geldprijzen voor alle podia worden nadien gestort. Je ontvangt hierover kort na onze wedstrijd een mail met extra informatie.

Een Belgisch belastingplichtige betaalt belastingen via zijn belastingsaangifte op eventuele inkomsten uit de sport.

M-overall F-overall MU23 FU23 M24 F24 M40 F40 M50 F50 M60 F60
€1500 €1500 €250 €250 €250 €250 €250 €250 €250 €250 €250 €250
€750 €750 €200 €200 €200 €200 €200 €200 €200 €200 €200 €200
€500 €500 €150 €150 €150 €150 €150 €150 €150 €150 €150 €150
€400 €400                    
€300 €300                    

Tijdens en na de wedstrijd zijn tussentijden en einduitslagen beschikbaar via het VTDL - Resultcenter.

Parking

Wij hebben de verschillende parkings genummerd in stijgende volgorde. Kies een laag nummer als u vroeg op Vauban wordt verwacht. Kies een hoger nummer als u pas later op Vauban wordt verwacht.

Wanneer u via de autosnelweg richting Menen komt, neem dan afrit Menen Oost. Vandaar volgt u de borden "AZ Delta", op die manier rijdt u automatisch richting Vauban site.

Reglementen

Op onze wedstrijd zijn de reglementen van de Belgische Triatlon & Duatlon Federatie (BTDF) van toepassing. De Chief Race official (CRO) en Technical Officials (TO) zijn er om de reglementen proactief toe te passen zodat de wedstrijd onder sportieve en veilige omstandigheden kan doorgaan.

Alle reglementen omtrent het inchecken in de wisselzone, kledij, stayeren, gedragscode en mogelijke sancties staan online op de website van de VTDL: http://vtdl.triathlon.be/over-ons/reglementen/

Uiteraard kunt u ook via onze briefing en communicatie tips terugvinden om uw dag vlot te laten verlopen. Is het voor u een eerste deelname aan een triatlon? Lees dan zeker alles goed na!

Verzekering

Alle deelnemers zijn verzekerd voor lichamelijke schade en burgerlijke aansprakelijkheid. Elk ongeval dient de dag van de organisatie te worden gemeld. Na een ongeval dient de aangesloten deelnemer aangifte te doen via zijn of haar club. De niet-aangesloten deelnemer doet aangifte via de organisatie.

Buitenlandse deelnemers dienen verzekerd te zijn via hun nationale federatie. Indien dat niet zo is, dient de atleet in kwestie een dagverzekering/daglicentie aan te kopen.

Dopingcontrole

Volgens de code van het WADA (World Anti-doping Agency) is doping niet toegelaten. Elke atleet dient op de hoogte te zijn van de reglementering en procedures van het Vlaamse dopingdecreet. Dopingcontrole op deze wedstrijd is mogelijk.

Meer info op: www.dopinglijn.be

Annulatie

Enkel annulaties via mail naar organisatie@decospantriatlonmenen.be worden aanvaard. Stuur ons zeker je rekeningnummer door zodat wij weten waar het inschrijvingsbedrag mag teruggestort worden.

Wie zijn deelname annuleert vóór 1 augustus 2022 krijgt zijn inschrijvingsgeld terug uitgezonderd een administratieve kost van €10 en de eventuele daglicentie.

Atleten die annuleren tussen 1 augustus 2022 en vóór 21 augustus 2022, wordt de inschrijving éénmalig overgedragen naar de editie in 2023.

De terugbetaling van het inschrijvingsgeld gebeurt éénmalig door de organisatie kort na afloop van de wedstrijd!

Startplaatsen kunnen niet worden doorgegeven of worden doorverkocht.

Uitslagen

De wedstrijd wordt elektronisch geregistreerd d.m.v. een chip in de enkelband van de atleten. Alle uitslagen zijn onmiddellijk tijdens en na de wedstrijd beschikbaar via het VTDL - Resultcenter.

Ook tijdens de wedstrijd kunnen supporters de tussentijden van hun favoriete atle(e)t(en) live volgen op hetzelfde platform.